I JKS Danmark ser vi karate som en spændende, lærerig og effektiv form for kampkunst - også for børn. Vi erfarer at børn, selv i en tidlig alder kan få et stort udbytte af karatetræningen. Undervisningen er målrettet    således at træningen og øvelserne tager udgangspunkt i barnets alder og modenhed. Gennem en inspirerende, men også krævende undervisning   udvikles vores elever. Rammerne er præcis de samme som for voksne udøvere, hvor en traditionel praksis, korrekt etikette og en tydelig disciplin   fastholdes. Vi har et særligt gradueringspensum til børn, således at man sikre deres fortsatte udvikling, uden at gå på kompromis med krav og niveau.  

Selve træningen er opbygget i tre områder som beskrevet her:

Chiiku er den mentale side, hvor koncentrationen, opfattelsesevnen og selvdisciplinen vokser. Barnet lærer at være fokuseret, beslutsom og at tro på sig selv.  Ved at gå til gradueringer (bælteprøver), fås en god erfaring i at nå sine mål. Det er et vigtigt og sundt element for børnene at opleve anerkendelse gennem beståelse af gradueringer og ved at deltage i stævner, træningslejre m.v.

Taiiku er den fysiske side, hvor kroppens muskler, sener, smidighed, balance, koordination, huritghed og sanserne styrkes. Korrekt åndedræt læres. Alle bevægelser i karate er naturlige for kroppens anatomi. Barnet vil derfor gradvist opbygge en sund krop med styrke, fleksibilitet og god kondition.

Tokuiku er den moralske side, hvor man lærer at respektere andre, være ydmug, hensynsfuld og indgå i et fællesskab med regler og værdier. I JKS Danmark er venskab og respekt blandt børnene en vigtig del af fællesskabet.

Udover den daglige træning tilbydes vores børn at deltage i en lang række aktiviteter som træningslejre året rundt og stævner. Der er oprettet en særlig kodomo (børne) afdeling på JKS's Honbu Dojo, for at samle og styrke deres fælles udvikling.

Vores erfaring i JKS er, at vores elever gennem karatetræning får større selvdisciplin og tillid til sig selv. Børnene trives bedre med overskud til at klare tidens krav og udfordringer. I skolen opleves børnene mere koncentreret og læringsparate. Kort sagt giver karatetræning børnene større selvværd, styr på sig selv og overblik!

Næste aktivitet

JKS Summer camp

Nyborg

03. - 07. juli 2024 

.

 

Sidste nyt

 

Kontakt info

Adresse: Kastanievej 20
DK-7470 Karup J, Danmark

Telefon: +45  6930 0631

Email: info@jkskarate.dk